Skip to content Skip to footer

Wie wij zijn

De mensen achter Solex Jorwert zijn geboren en getogen in het buurtschap Fûns onder Jorwert. Wij zijn inmiddels de 4e generatie die een boerenbedrijf hebben op onze boerderij te Fûns. Omdat we in 2019 stopten met melken, hielden we tijd over. Onder de naam Vlees van Fûns verkopen wij nog steeds vlees aan huis. Vanuit de passie van alles wat een motor heeft en omdat onze woning aan het fietspad ligt, ontstond in 2020 het idee om solexen te verhuren.

0%
Friese ondernemer
0%
Tevreden klanten
0%
Eerlijke prijzen

Over ons

Jorwert is een Fries terpdorp in de gemeente Leeuwarden. In 2019 had het dorp circa 325 inwoners. Het is onder andere bekend van het jaarlijkse openluchtspel (Fries: iepenloftspul). Daarnaast bereikte Jorwert naamsbekendheid door het werk Hoe God verdween uit Jorwerd van de gerenommeerde schrijver Geert Mak. Ook is het dorp bekend van het in Jorwert gevestigde klooster Nijkleaster. In de zomer staat Jorwert overigens vol in het teken van de kaatswedstrijden die er worden gehouden en de sport tippen, die zelfs alleen in Jorwert wordt beoefend. Kortom, een prachtige plek en het ideale startpunt van uw solexrit!

Wat de omgeving Jorwert kenmerkt is de prachtige natuur. In de weilanden om Jorwert heen vind je talloze weidevogels, waaronder de kievit en de grutto. Jorwert is gelegen in het natuurgebied de Greidhoek (Fries: Greidhoeke). Dit gebied staat bekend om zijn uitgestrekte graslanden, evenals de vele terpdorpen die erin te vinden zijn. De kronkelende fietspaden in dit gebied leiden u langs typisch Friese sloten, vaarten en kanalen. Samen met de culturele en historische rijkdom van Jorwert zorgt dit ervoor dat een solexrit bij Solex Jorwert gelijk staat aan een onvergetelijk dagje uit.

Solex Jorwert in cijfers

Alleen een solex huren of een compleet arrangement

vanaf30.00